Dirigent

Joost van Velzen is klassiek zanger (tenor) en koordirigent.

Naast zijn klassieke zangopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag raakte Joost al snel verknocht aan de oude muziek en het liedrepertoire. Met de vertolking van enkele rollen bij de Dutch National Opera Academy maakte hij bovendien kennis met het muziektheater. De combinatie van oude muziek en het theater, in het bijzonder van componisten als Purcell, Monteverdi en Händel werd een eerste specialisatie.

Na een aantal jaren te hebben gewerkt als solist, zangdocent en ensemblecoach, werd Joost steeds vaker gevraagd als repetitor en als koordirigent. Om zich meer te bekwamen in het vak heeft hij een eenjarige opleiding koordirectie voor professionele musici gevolgd aan het conservatorium in Utrecht.

Als tenorsolist nam Joost in de afgelopen jaren deel aan een aantal muziektheaterproducties bij o.a. Barokopera Amsterdam, The Restoration Company, Holland Opera, Muziektheater Hollands Diep en Vocaal Lab. Bij zijn dramatische coloratuur passen de werken van componisten als Händel en Mozart zeer goed. Ook de grote oratoria staan graag op zijn lessenaar.

Comments are closed.